masszázs, egészségFőoldal
Szolgáltatások
Árak
KapcsolatMasszázs típusok 

Arcmasszázs 
reva-masszazs
Az arcmasszázs célja a szövetek rugalmasságának és feszességének megtartása, az öregedési tünetek megelőzése, kialakulásának késleltetése, a szervezet frissítése, fáradtság csökkentése.
Masszírozás ideje: 30 perc.


Talpmasszázs - frissítő

 reva-masszazsA talpmasszázs mint gyógyulást segítő terápia, ma már az orvoslásban is elfogadott.
A természetes gyógymódok célja, hogy támogassák, erősítsék a szervezet saját gyógyító erőit.
A szerv energiaszintjét növeljük a talp masszírozásával.
A megfelelő zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, ezzel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit.
A talp masszírozása megelőzésre, frissítésre, regenerálásra is alkalmas.
Célja: az energetikai egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele.
Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is.
Diagnosztikai szempontból is jelentős. A talp állapotából látható, milyen létező vagy kialakuló problémáról van szó. A reflexzóna érzékenysége, fájdalma vagy lerakódás jelenléte azt jelenti, hogy a hozzá tartozó szervben funkciózavar vagy megbetegedés áll fenn.
A reflexzónák mikrorendszerként működnek. A nagy rendszert piciben tökéletesen ábrázolja.
A helytelen táplálkozás, életmód következményeként káros anyagcseretermékek szaporodnak fel a szervezetben, és ha nem tudnak természetes úton eltávozni, a szervek károsodnak, a reflexzónákban lerakódások képződnek, a szervezetben energiablokkok alakulnak ki, emiatt romlik a sejtek anyagcseréje, a szervek, szervrendszerek működése.
Probléma esetén, a reflexzónán csökken a nyirokérrendszerben a mozgási sebesség, megemeli az izomszövetet.
Fölgyülemlik a nyirok, lerakódások alakulnak ki. Nyomást gyakorolunk rá, az agy és a napfonat felé ad információt. (Napfonat a máj bal oldali része. Funkciója: szervekről minden információ megtalálható, mikrorendszer van benne, a szervezet energiaszintjét helyreállítja.)
A kiválasztó rendszer zónáit (alapot) kezeljük először, megtisztítjuk. Ezután vesszük be a programba az egyéb, problémás zónák masszírozását.
(Pl. a vese munkájához energiára van szükség. Véren keresztül kapja az oxigént. Ha lehűl (megfázik) a vese nem tud optimálisan működni. Felmelegíti magát. Zsírt éget el. Oxigént vesz el a vérből. Ennyivel kevesebb lesz a munkájára. Lelassul. Több vér kellene neki. Megjelenik a reflexzónán. Masszírozással több vér kerül oda. A vérellátást a nyúltagy irányítja. A termelt energiának megfelelően több vért ad annak, amelyiknek nő az energiaszintje, többet dolgozik. Elvesz attól, amelyik kevesebbet. Beszűkíti, vagy kitágítja az érpályát. Visszajelzés megy a szervektől a nyúltagy felé. Figyeli a szervek munkáját.)
A talp masszírozását kézzel (segédeszköz nélkül) végezzük.
A helyesen végzett talpmasszázzsal nem lehet ártani, mert az ingerlés először az agyba megy, és onnan tovább a szervekbe.
Mindenkit lehet masszírozni megfelelő program szerint.
Frissítő talpmasszázst egészséges emberen lehet végezni, a gyógyulást segítő talpmasszázst (reflexológia) beteg emberen, figyelembe véve azt, hogy az adott betegnek mit bír el a szervezete.
1 kezelés alkalmával 40 perc a talpmasszázs (20-20 perc/láb).
Gyakoriság: 1 nap alatt 1x20-20 perc
(1 napot hagyunk a szervezetnek a gyógyulásra, 2 naponta masszírozhatunk.)
Hetente 1-3 alkalom javasolt.
Reva-masszázsunkban frissítő talpmasszázst végzünk.

Hátmasszázs 
A hátmasszázs során a vendég a hasán fekszik, bokája alá a masszőr hengerpárnát helyez, hogy izmai ellazuljanak. Ez a masszázs a legtöbb emberben jó érzéseket kelt, és különösen alkalmas a feszültségoldásra. A modern életforma általában megterheli az emberek hátát, ezért is érdemes ezt a testrészt masszírozni. A hát szűkebb értelemben a XII. hátcsigolyától az I. hátcsigolyáig, azaz a bordás részeken tart (mivel a masszírozás alulról felfelé történik). A gyakorlatban azonban ésszerűbb és hatékonyabb az alsó borda alatt a keresztcsont és a derék területét, fent pedig a nyakat és esetleg a deltaizmokat is hozzávenni a kezelt régióhoz, azaz egy teljes hátmasszázs a keresztcsonttól a nyakszirtig tart. A hát kezelése során a masszőr külön gondot fordít a lapocka átdolgozására is, amelynek közelében a legtöbb fájdalmas csomó található. (A lapocka izmai a kar emelésében is részt vesznek.) Vigyázni kell a vesékre és a gerincre. 
Masszírozás ideje: 30 perc.

Lábmasszázs 

reva-masszazs

A láb a test tükörképe. Itt végződnek a szervezetet behálózó energiapályák (meridiánok), amelyek összeköttetésben állnak a szervekkel, mirigyekkel. A stressz, illetve a fájdalom elzárhatják az energiapályákat, a lábmasszázs viszont megszünteti a blokádokat. Az energia így újra szabadon áramolhat – javítva a szervek vérellátását, továbbá megszüntetve a stresszt, a feszültséget és a fájdalmat.
Masszírozás ideje: 30 perc.Teljes testmasszázs 

reva-masszazs

Meleg olajjal történő teljes testmasszázs, melynek során az olaj kiválasztása egyénileg történik mindenkinél a testtípustól, esetlegesen fennálló betegségektől függően. Tartama 60 perc. A kezelés során az olaj beszívódik, így zavartalanul folytatható a kezelt páciens napja.

Javasolt: relaxáció, fiatalítás, szexuális erő fokozása, általános gyengeség, izületi problémák, vata betegségek, izom, idegrendszeri betegségek, nőgyógyászati problémák, keringési betegségek kezelése, pszichológiai problémák, váz-izom problémák kezelésére.

Ellenjavallatok: terhesség, magas láz, bőrbetegség, közvetlenül étkezés után.

Indiai fejmasszázs 

reva-masszazs 

Az indiai fejmasszázsként ismert eljárás a Shiatsu, a hagyományos masszázs és az akupunktúra elemeit alkalmazza a felső hát, a vállak, a karok, a nyak, a fej, és az arc ellazítására. Egy átlagos kezelés 20 percet vesz igénybe, ami alatt a páciens végig ülve marad. Ennek nagy előnye, hogy bármelyik csendes kis sarokban adódhat rá alkalom. Leginkább stresszoldó hatásáért kedvelik. És mivel stresszből nekünk is jut elég, Magyarországon is egyre népszerűbb az új csoda. A fejmasszázs, hindu neve: Champi, hosszú múltra tekint vissza Indiában. Az indiai fejmasszázs alapját adó masszázs technikát hagyományosan a fodrászok gyakorolták. Narendra Mehta, az indiai fejmasszázs technika megalkotója, Indiában nőt fel, de a 70-es évek elején Angliába költözött, ahol gyógytornásznak tanult. Miután megkapta diplomáját visszatért Indiába, ahol különböző masszázs-technikákat sajátított el. Tudásában megerősödve tért vissza Angliába, ahol végül kifejlesztette az Indiai masszázsként ismert eljárást. 

Az indiai csoda jótékony hatásai: 

· Kitűnő stressz-, és feszültségoldó 
· Élénkíti a vérkeringést 
· Erősíti az immunrendszert 
· Ellazítja a görcsös és fájó izmokat 
· Megnyugtat 
· Eltávolítja a szennyező anyagokat a sejtekből, és friss oxigént juttat a sejtekbe 
· Hatásosan kezeli a fejfájást, migrént és az álmatlanságot. 

A kezelésnek semmilyen mellékhatása nincs; igény és hajkorona szerint olajjal és olaj nélkül is alkalmazható.

 

 

 

 

reva-masszazs


www.reva-masszazs.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!